Jeg har været heldig at få en kæmpe favnfuld friskplukkede rabarber af søde Kristine/ Billy Hankat
Lige pt ligger et kilo af dem og hygger sig med jordbær fra sidste sommer i min store marmelade gryde, svøbt i rørsukker og vanilliekorn...uhmmm vi skal vist have pandekager i aften med dugfrisk marmelade?
Du får lige opskriften her:
1 kg rabarber
750 gram jordbær
800 gram rørsukker
2 hele vanilliestænger, skrab kornene ud og snit stænglerne og kom dem i.
Lad hele banden stå og safte ( og tø hvis du bruger frugt fra fryseren) kog det meget langsom op og lad det simre til du synes det har en god konsistens.
Fyld på atamonskyllede eller kogte glas og luk fluks ;-)
Mumsen.
Nyd Dagen
KH
9 kommentarer:
Det lyder lækkert. Mine rabarber er også klar til høst. Faktisk har jeg rabarber i fryseren fra sidste sæson-sådan går det når man vil "spare" men nu tror jeg altså snart at de ryger i gryden sammen med jordbær.
Kh Mette
Rabarber er skønne. Jeg har også masser i min have:-) Kh Christina
Rabarber er skønne og tegn på forår og sommer.
Heldige asen! Smows :)
Hvis du skulle få nogle i overskud, så kan denne kage virkelig anbefales:
http://www.isabellasmith.com/cms.php?id_cms=12&kid=229
Bagte den sidste weekend og den vandt mange plusser ;o)
De kærligste hilsner
Jill
mums si'r jeg bare... gad godt komme forbi til aften :)
kh♥
Uhm, det lyder lækkert, mine er vist også klar til høst, dejligt med en anden ide end rabarber-crumble.
Ha en dejlig dag.
Kh Mia
Uhm, jeg elsker rabarber og jeg elsker Kristines skønne skønne rabarberkager. Hun er en sød én, hende Kristine ;-)
Elsker bare nykogt marmelade, og især duften af det sidder i huset og vækker minder om sommervarme dage. Mums og velbekomme. Mvh Louise
Send en kommentar