mandag den 10. marts 2014

Håndarbejde Og Fællesskab

I WeekendAvisen faldt jeg over dette billede.


Fra en tid hvor håndarbejde var på skoleskemaet på et helt andet plan end i dag, for det var en nyttig ting at kunne strikke , hvis man var pige vel og mærke....

Kan ikke lade være mere at smile når jeg ser at de fire tøser faktisk råhygger sig imens de laver deres lektier.
At lave håndarbejde i fællesskab med andre er nemlig rigtig dejligt , man får ikke kun brugt sine hænder og hoved, produceret noget anvendeligt men faktisk også snakket om alt mellem himmel og jord imens pindene danser.


Der ligger rigtig mange timer bag en bunke smukke tæpper som ex. disse ( alle tæpperne er hæklet efter opskrifter i bogen  LUTTER LØKKER ).

Kan man tilbringe nogle af disse timer sammen med andre bliver tæpperne fyldt med gode stunder i samvær med andre og dermed også med minder.
Dette er en af grundene til at jeg holder SysleCafe i butikken, en mulighed for at kunne mødes med andre med samme interesse for sysleri, se , lære, blive inspireret og bare være sammen , snakke , grine, være stille og fordybet.
Synes det er vigtigt at mødes, ikke kun på nettet men også i den virkelige verden for det slår bare alt.

Har du lyst til at lære at strikke er der stadig få ledige pladser på  Tusindfryds STRIKKESTARTER på Østerbro.

Har lidt vilde planer om en "tag stolen og garnet under armen og kom og strik på fortorvet" når nu lige temperaturerne har taget et par nøk op , så Petersborgvej, du har ikke set det hele endnu.

NYD DAGEN

KH

W

4 kommentarer:

simpelsyning sagde ...

Det er stadig nyttigt at kunne stikke - mener jeg - derfor er det skønt med den store interesse for håndarbejde, der er blomstret op nu.

Kh Bodil

Mette M sagde ...

Det er bare såååååå hyggeligt med Syslecafe :-D

Anonym sagde ...

Kære Tusindfryd

Sikke da et dejligt blog indlæg, billedet fra gamle tider kan man jo ikke andet end smile af. FEDT koncept med fortovs strikkerier!

// Louise

K som Karla sagde ...

Kære Wenche skønt billede og super idé med "fortovs strik". Du har en skøn pointe omkring det at være sammen med andre mens man nørkler. Det meditative (mindfullness er blevet så moderne som "middel" mod stress og depression i vores verden i dag) blandet med det selskabelige, hvor kvinder får snakket sammen om stort og småt, tror jeg på er sundt for sjælen. Måske var det en af grundene til, at stress ikke var så "moderne dengang".... vi skal ihvertfald nyde alle de strikkestunder vi kan, DET ER SUNDT ;-) Sad overfor en ældre dame k toget i søndags mens jeg hæklede i Hverdagsuld. Pludselig siger hun...det garn der, det ser ud på den helt skønne uldne måde....og så fik hun lov at røre. Hun fik også dit fine visitkort (det lille søde) og ville kigge forbi dig. Hun skulle være mormor til sommer...tror kommende bedstemødre er potentielle gode kunder :-) ha' en skøn solskinsdag. Kh Sofie