torsdag den 17. februar 2011

Warnemünde

Vores vinterferie gik ikke på ski som for de fleste, men på en tur til Warnemünde, et lille badeparadis i det tidligere DDR.

Min far har slået sig lidt ned i denne by og havde inviteret os over trods stiv kuling og minusgrader.

Sejlturen Gedser-Rostok var en blandet fornøjelse for, AV hvor det gyngede.., men en fantastisk måde at skære 2 af 4 timers transport ud når man har børn med der gerne skal røres lidt :-)


Warnemünde er en ganske lille flække lidt i stil med SKAGEN både i størelse og oplevelse, byen ligger ganske nær Rostock hvis man gerne vil have lidt storby indover.


 Her er utrolig smukt og det minder fuldstændig om den danske vestkyst lidt mindre men ...

I DDR tid var det også det foretrukne badested, det kæmpestore hotel Neptun var nærmest regeringens feriekoloni, det var her de høje herrer holdt ferie.


Når man går omkring i byen, som er meget forandret siden DDR tid mht. butikker,vedligeholdelse osv., kan man altså ikke helt lade være med at forstille sig hvordan der mon har været "dengang" for 20 år siden...
Dengang landet var lukket for dets indbyggere, ingen sikker vej ud. Flere forsøgte også at flygte over søvejen i håb om at blive samlet op af ex danske fiskere fra de små både og hjemmelavede tømmerflåder.

Heldigvis havde jeg min far under armen så han kunne give et billede af "dengang" hvor han jævnligt var i landet skræmmende og lærerigt :-)


Hvis man interesserer sig for arkitektur er det noget af en oplevelse at begive sig omkring i området, massiv boligbyggeri der får samtlige "parker" i danmark til at ligne de rene landsbyer. De massive pladebyggede boligblokke står som sild i en tønde  i et område på størelse med Århus? Mange er sidenhen blevet "pyntet" med nye fascader men stadig kan de give mig kuldegysninger.

For DDR borgerene var det at komme ind i disse boligblokke dog himmerrige på jorden og selv den dag i dag er de enormt eftertragtede. Beboerne rummer også alt fra professorer , læger, arkitekter, kassedamer og og og, grafitti og andre tegn på ghetto er der absolut heller ikke noegn spor af.

Sååå vi vender tilbage til sommer, farmand reserverer en strandkurv til os ( noget helt TYSK) for Warnemünde er mindst lige så lækkert som Skagen, men laaaangt billigere ;-)

KH

5 kommentarer:

Naja Luise sagde ...

åh, det ser nu dejligt ud! Håber der er lige så skønt til sommer, som man forestiller sig :-)

krAm sagde ...

Hvor ser det lækkert ud:-) Det kunne da godt friste - det er altid fedt med lidt kulturelt/historisk indhold på ferien også.

By MARIANNE sagde ...

Jeg får jo helt lyst til at tage afsted.
Klem MARIANNE

Billy Hankat sagde ...

Hej søde. Velkommen tilbage - der ser da ret dejligt ud:-) Tusind tak for indlægget forleden. Stort knus K

Randi B. Jensen sagde ...

Hej
Jeg vil såmænd slet ikke kommentere dit indlæg fra i dag, men sige tusind tak for din fine vejleding i at hækle Grannystrips :-))
Kh Randi