torsdag den 13. juni 2013

Har Du Mon Et Godt Tip ?

Hvert år til jul ærgrer mig over ikke at have fået lavet kirsebærsovs da tid var.
 
Julen er "min" i år , kirsebærrene helt i top lige nu, så nu skal det altså være!
 
 

Derfor vil jeg spørge, har du mon et godt tip til en god opskrift?

Hvordan får man bedst stenene ud?

Personligt er jeg til kirsebærsovs uden bær i, bare ren sovs, men det er jeg ret ene om, men måske jeg kan lave et glas med og et uden?

Nyd Dagen

KH

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Stenene er nemme at tage ud med en hårnål:-) Go' fornøjelse:-)

solstrålen sagde ...

Man kan tage sten ud med en hårnål det sviner men det er nemt.
Jeg har altid brugt det man klader sure kirsebær - de er først modne herhjemme i august. Du udstener putter i fryseren og tager dem op når de skal bruges. Det tar 10 minutter at koge op med lidt vand, sukker og jævne med kartoffelmel rørt op i vand :-)

tusindfryd sagde ...

Tak ;-) Den med hårnålen...stikker man hårnålen gennem bærret så stenen popper ud?

Troede faktisk sådan noget sovs skulle stå på glas og "modnes" som rødbeder...

Må lige teste det med hårnålen i weekenden ;-)

Mette Bomberg sagde ...

Vi laver vores "sovs" af moreller, de store kirsebær, som også er nemme at tage stenene ud af. Vi bruger Tørslefs opskrift på kirsebærsovs og derudover laver vi skovridderens syltede kirsebær, som er kirsebær med rom, den kan godt konkurrere med de dyre amarena kirsebær.

Amalie Poulsen sagde ...

Man kan købe en kirsebærudstener. Den koster ikke særlig meget. Jeg har ikke prøvet selv, men forestiller mig, at det ikke sviner særlig meget.

unikarina sagde ...

Jeg kan slet ikke hjælpe... Jeg bryder mig slet ikke om kirsebær - og hos os får man jordbærsovs til risalamanden :o) Nevøen og jeg tager bærerne - og resten smovser "sovsen" :o)

tusindfryd sagde ...


Tror jeg ligger ud med hårnålen, lille køkken så kun absolut nødvendige gear der :-) Jordbær den tror jeg vil prøve, ELSKER jordbær!

KH

Emma sagde ...

Jeg kan virkelig godt anbefale de sure af slagsen til sovs. Smagen bliver meget bedre. De søde plejer vi at fryse løst i en pose ( og med sten) og så er der skønne isterninger til drinks og vand så længe de varer

Nina sagde ...

Jeg har ikke prøvet at bruge en hårnål, men jeg har selv en kirsebærudstener, og det er enormt nemt. De er dog vildt svære at finde... Hverken Salling, Imerco, inspiration eller Magasin sælger dem. Jeg endte med at finde min i en isenkram i Aarhus.
Jeg har ikke selv prøvet at lave kirsebærsovs, men jeg ville bruge sure kirsebær, da jeg tror at det sammen med sukker, vil give en større dybde i smagen...