søndag den 24. juli 2011

Eco Tawashi


 Efter mit lille Rondell eksperiment har jeg været på nettet og snuse lidt rundt i Japan.

Her faldt jeg over ordet Tawashi som dækker over en traditionel japansk skrubber som bruges til rengøring af køkkengrej, altså ganske simpelt opvask ;-)

Tawashi findes i et hav af materialer og udformninger, alt fra den mere børstede hårde skrubber, til de "tarvelige" skumfiduser vi kender fra supermarkederne til et helt fntastisk udvalg i former og farver af strikkede og hæklede Tawashi.

I Japan kan man således købe hæklede Tawashi i butikkerne men mest almindeligt hækler man dem selv.


Til Tawashi anvendes en særlig acrylgarn ( UPS KAN SE DE HAR UDSOLGT LIGE NU MEN PRØV EVT  HER med ekstra fine fibre der har en effekt som mikrofiber og som har en overflade der gør dem antibakterielle og lugtfrie.

Begrebet Eco Tawashi kommer af at disse specielle garner gør det unødvendigt at anvende sæbe under opvasken og derfor er  miljøvenlige.
Garnerne er kradsefrie og kan derfor anvendes på alle overflader.

Udformningerne af Tawashi er uendelige og jeg vil opfordre jer til selv at se jer omkring for der er SÅ mange fine at jeg slet ikke kunne vælge.


Mine egne Tawashi er ganske enkle i udformningen. Jeg har lavet små til opvask, mellem til at tørre borde af med og så har jeg lavet et par større til at støve af med !


Virker de ? JEP ! De er skønne at vaske op med og tørrer lynhurtigt, fibrene fjerner al snavs på et visk og de tørre er super til computer og tv skærme ,så jeg kommer helt sikkert til at lave mange flere ;-)

( billede lånt på nettet )

Selvfølgelig kan man få en hel bunke mikrofiberklude i Netto for en 10ér ,men det er slet ikke det det handler om her, jeg nyder de små hækleprojekter og farverne og formerne der kan komme ud af det.


Og når man nu ingen opvaskemaskine har må man jo gøre noget for at gøre opvasken interessant ikke ?

Nyd Dagen

KH

17 kommentarer:

Kisser Laptern sagde ...

.. og et dejligt farve-vitamin-boost i disse grå regnfulde dage ...

Anna Banana Butterhair sagde ...

Ej hvor ser det da bare lækkert ud det garn! Er især tosset med de neon farvede (pink/orange) klude! Skal da vist have set efter det garn til mit næste hækleprojekt ;)

Tak for tippet!

Mivsel sagde ...

Det var en rigtig god ide, og en let måde at få flere farver ind i køkkenet på :)

Anonym sagde ...

Et meget, meget interessant indlæg - Tak for dét!! netop muligheden for at sætte sit eget præg med farver og udformning, tiltaler mig:-) Skal de vaskes i maskine, eller hvordan fjernes opvaskesnavs og smuds? Go søndag fra Helle

tusindfryd sagde ...

Kære Helle

De kan vaskes i maskinen ved 40 grader mere er ikke nødvendigt da de modsat bomuld ikke kan danne grobund for bakterier. Du kan også bare skylle dem op i en gang varm vand af og til og lade lufttørre.

KH

HANNE sagde ...

Hej Wenche
jeg har en japansk bog fyldt med sådan nogle små figurer til rengøring og lignende. De er hæklet til børnene og ligner små dyr, biler og dukker. Send en mail, hvis du vil prøve nogle af dem af, så sender jeg gerne et diagram

Gaia Cunin sagde ...

Ej hvor er de FEDE !!!!!
Og skønne skønne farver.

Eva sagde ...

Herlig idé. Meget finere end de klude, der kan købes.

Strikkesinen sagde ...

skøn ide du der har givet os, tak for tippet :-), har du købt garnet over nettet?

polkadotpeticoat sagde ...

wow what a wonderful explosion of color.....super cheery!

Pernille sagde ...

Hvor får du mon alle dine skønne ideer fra? Nyder virkelig at læse med herinde.

Rikke sagde ...

Super dejlige humørbumbefarver. Jeg er netop på udkig efter noget akrylgarn til at hækle en stor kage af. Hvorfor ikke gå efter denne kvalitet, der også har nogle ekstra fordele? Kunne du ikke fortælle os, hvor du har fundet det?

Kh Rikke

Karen Klarbæk sagde ...

Nøj nøj...det skal man da vist have fingre i det garn...og det farvelook!

Karen

tusindfryd sagde ...

Tak :-)

Garnet har jeg linket til i indlægget under særlige garn = pink skrift ;-)
God fornøjelse

KH

Rikke sagde ...

Hej igen

Tak for svar og undskyld, jeg var så tungnem, men så fik vi da lige hilst på hinanden ;-)

Kh Rikke

Anonym sagde ...

Hvor er de fine!! Men er det Kun japansk akrylgarn der dur?? Eller kan jeg gå hen i min lokale garnshop og gå amok i akrylgarn:o)

tusindfryd sagde ...

I princippet kan alt akrylgarn anvendes da fibrenes størelse har rigtig meget at gøre med effektén men disse Japanske er udviklet til formåles og har altså særlige egenskaber lige til formålet med en anti lugt effekt osv. I morgen viser jeg jer et garn som via nanoteknologi også har den evne at man ikke skal bruge sæbe ;-)
KH