tirsdag den 26. juli 2011

Cafe Kitchen Tawashi Vol. 2

Rigtig mange af jer har fået lyst til at bringe farver ind i jeres hjem ved at hækle/strikke Tawashi som jeg introducerede forleden.

Som svar på jeres kommentarer og mails har jeg derfor denne vol. 2 :-)


Ang. garn kan i hækle i almindeligt akrylgarn bare for farvernes skyld og akrylen vil stadig være super til at tørre støv med og fibrene vil gøre deres i opvasken alene pga. deres struktur.

De Japanske garner som er specialudviklet til Tawashi har dog lige et par ekstra fordele. De er kraftigere og dermed mere slidstærke, via nanoteknologi er de udviklet til at være ekstra antibakterielle og lugtfrie og garnet som i kan se ovenfor ( endelig sluppet ud af toldens lange klør) indeholder sølvioner som er ganske ufarlige men gør det muligt at vaske UDEN brug af sæbe.
Garnet hedder Cafe Kitchen og fås kun i Japan ex lige HER men ok hvis vi danskere tager ideen til os kan det jo være det også snart forhandles i DK ?
En andet special garn er denne HER

Husk at der kommer Told på, så måske i skal slå jer sammen til en stor ordre da toldbehandlingen på 160 kr er den der kan ødelægge hele fornøjelsen hvis ikke man har købt rigeligt :-)

Jeg har fået 8 nøgler hjem da det lige passede med toldværdien på 80 kr ;-)) Farverne er skønne og mere kraftige end på farvekortet. De færdige Tawashi kan vaskes på 30 grader og mere behøves ikke da materialet i sig selv ikke danner grobund for bakterier.



Der findes også en hel del Japanske bøger med fantastiske modeller af Tawashi hvis i skulle have fået blod på tanden til at gå helt amok :-) Bøgerne kan selvfølgelig ikke læses med mindre man kan Japansk men Japanske hæklebøger har altid diagrammer hvis man forstår dem ?
Som i kan se er der ingen grænser for hvordan en Tawashi kan se ud og der er heller ingen grænser for hvad de bruges til, opvask, badekar,vinduer, biler, skopudsning......


Altså her er der virkelig mulighed for at slå sig løs i form og farver :-)

Rigtig god fornøjelse.

KH

9 kommentarer:

Karen Klarbæk sagde ...

Du lokker gør du....
:)

Karen

polkadotpeticoat sagde ...

So adorable ,the little pumpkins are my favorite!!

Synne sagde ...

Haha Karen. Ja hun gør - sgu ;-).

Wenche, hvilke farver har du købt? Jeg synes det er lidt svært at gennemskue farvekoderne. Kan ikke finde en god oversigt over dem.

Mvh,
Synne

tusindfryd sagde ...

Kære Synne

Farverne på billedet har nr. 16, 54, 13,11,56,9,52 og 51 ;-)

Beklager de mange fristelser, det er farligt at "tage til" Japan ;-)))
KH

Anonym sagde ...

De to garner du linker til har de samme egnskaber eller er de helt forskellige?

Tak fordi du deler :o)

tusindfryd sagde ...

Cafe Kitchen og Bonny kan det hele begge to. Cafe Kitchen er bare billigere da de kun er 25 grams nøgler , så kan man få lidt større farveudvalg :-)

KH

Synne sagde ...

Pokker stå i det! Har nu 8 små nøgler på vej.
Jeg er ikke bange for, at blive smittet af entusiasme.

Fandt også en Engelsk Tawashi (håber jeg) bog på Ebay: http://www.ebay.co.uk/itm/Tawashi-Crochet-Crochet-Pattern-19-Designs-/390331134400?pt=UK_Crafts_Knitting_Crochet_EH&hash=item5ae18c71c0#ht_2663wt_754

Et udvalg af familien vil ganske sikkert ELSKE overskudsagtige hjemmelavede rengøringsdimser til jul *gnæk gnæk*.
Den anden halvdel får bomulds-rondeller *fnis*.

Tusindfryd, nu også julegaveinspirator. Det visitkort bliver større og større!

Knus,
Synne

Kirsten sagde ...

Jeg synes, at det er en fantastisk ide! Og jeg kan endelig finde anvendelse for mit acryl-lager!
Tak for ide samt info :-)

Anonym sagde ...

Hvordan regner man tolden ud på garnkøb ,ved du det hilsen irene