onsdag den 19. maj 2010

Havens GUF

Årets første hold rabarber er høstet snittet og frosset ned for jeg venter nemlig på...



Disse her små søe saftige bær!!! Sidste år blev det til hele 10 kg i min lille bitte have, er dog spændt på i år da jeg i efteråret har flyttet dem rundt i haven...


Men når tid er tager jeg:

1 kg Rabarber

750 gram Jordbær

650 gram øko rørsukker

2 øko vanniliestænger

stiller det lunt i en gryde og lader det safte hele formiddagen, giver det et opkog på en ca 20 min og derefter fylder det på glas ;-)



Psssst min marmelade er berygtet, min mand våger over at glassene ikke forlader huset, flere ønsker sig den i julegave og værtinde gave, så derfor laver jeg rigeligt og fylder fryseren med afmålte portioner frugt for så til efteråret, til jul og i de triste måneder Feb/marts at trylle sommeren og smilene frem.

KH

11 kommentarer:

Krudtuglens mor sagde ...

Mmmm vi nyder i hvert fald vores glas, godt han ikke var hjemme da vi fik det ;) det smager jo HIMMELSK!!

Pernille-Frederikke sagde ...

hvor ser det bare lækkert ud!

Ulla V. sagde ...

Uhm! Det er dejligt når dit arbejde værdsættes i den grad. ;))
Vi laver hindbær og rabarbermarmelade. Det smager også super godt på nybagt brød.

Julie sagde ...

Uhm det ser lækkert ud:-)

Gitte, Nordsjælland. sagde ...

Uhm; den opskrift må da afprøves........

Gowry sagde ...

Hold da op, hvor ser det lækkert ud!

Mama-T sagde ...

Uh, det lyder lækkert!
Jeg har lige idag høstet lidt af vores rabarber, som jeg har tænkt mig at bage i ovnen småsnittet med vanilje og ingefær - indtil stykkerne er tilpas møre. Dét smager også godt på nybagt brød ;)

Rakel sagde ...

Uhm DET er sommer!!!....

søslerier sagde ...

MUUUMS... mine tænder løber helt i vand nu! ;)

Marit -Tusenfryd sagde ...

Nam, nam dette høres godt ut. I morgen tidlig skal jeg gå ut i hagen og høste min rabarbra og legge stilkene i fryseren. Så når de små, røde og søte er modne skal jeg lete frem oppskriften din og gjøre et lite forsøk:))

Henriette sagde ...

Jeg har ikke fået høstet mine rabarber endnu, men det gør jeg i weekenden.
Der er ikke noget som rabarber enten i kompot, grød eller som marmelade.
En lækker sag....